In Noord-Afrika valt heel veel te beleven je hebt woestijnen een prachtige groene natuur. Daarnaast heb je ook super mooie steden. Er is dus heel veel variatie en daarom moet je zeker landen in Noord-Afrika gaan bezoeken. In deze blog wordt gedeeld welke landen in Noord-Afrika zeker een bezoekje waard zijn.

Marokko 
Marrakech is een prachtige stad in Marokko. Het is heel populair onder toeristen en het staat ook bekend als de “rode” stad. Je kunt hier heel goed shoppen in de stad en je kunt lekker eten op de gezellige strandjes. Een ander leuk feitje is dat hier ook de grootste markt van heel Afrika is, dus je kunt hier zeker unieke items scoren en leuke souvenirs meenemen. Je hebt ook een stad genaamd Chefcaouen, deze staat juist bekend als de blauwe stad. Het is hier super knus met kleine gezellige straatjes en je kunt er prachtige foto’s maken.

Algerije
Algerije heeft een rijke cultuur en het is zelfs het grootste land in Afrika. Je kunt hier hele bijzondere historische gebouwen bezoeken, zoals Timgad. Dit was in het verre verleden Romeinse koloniale stad. Tot de dag van vandaag kun je nog monumenten van die tijd bezichtigen. Verder heb je ook de Sahara woestijn hier kun je rijden op kamelen. Dit is ook nog eens de grootste woestijn ter wereld! Hoe cool klinkt dat?

Tunesië
Wil jij echt naar een land waar je het gevoel hebt dat je weer terug gaat in de tijd? Dan moet je echt naar Tunesië toe gaan, want hier is ontzettend veel geschiedenis. Zo heb je de bijzondere stad Dougga. Hier vind je nog veel historische dingen terug van het tijdperk in de vierde eeuw voor Christus. Ook in het amfitheater in El Djem kun je Romeinse ruïnes. Klinkt toch echt indrukwekkend?  

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord