Alle Balkanlanden liggen in Zuid-Europa, dus het is nog redelijk dichtbij huis. Het bezoeken van deze landen is zeker onmisbaar, want je kan hier super leuke dingen doen en de mooiste bezienswaardigheden ontdekken. Lees verder en ontdek welke balkanlanden je zeker eens zou moeten bezoeken.

Albanië
Albanië is niet de meest populaire vakantiebestemming, maar het is zeker een prachtig land! Aan de andere kant is dit ook weer een voordeel, want je hebt niet last van veel toeristen. Het land heeft heerlijke tropische stranden ook is het de ideale plek om een uitgebreide wandeling te maken in, bijvoorbeeld de Albanese Alpen. Je kunt er verder ook mooie museums bezoeken.

Bosnië
In de hoofdstad van Bosnië genaamd Sarajevo kun je een hoop activiteiten doen. Het heeft namelijk een oude gedeelte en een moderne gedeelte. In de oude gedeelte kun je prachtige oude gebouwen bezichtigen. Dit is zeker een aanrader voor geschiedenisliefhebbers. In de moderne of wel de “hippe” gedeelte kun je leukste winkels vinden. Dit is dus perfect als je een dagje uit wilt gaan. Ook kun je hier heerlijk eten in de beste restaurants en in de avond kun je lekker uitgaan in één van de vele uitgaansgelegenheden

Bulgarije
Wil jij echt een knusse en rustige vakantie dan moet je naar Bulgarije toe gaan. Je hebt hier prachtige groene gebieden vol met mooie natuur. Gezellige stadjes waar je lekker een dagje of meer kan doorbrengen. En na afloop kun je lekker genieten op de heerlijke strandjes die het land heeft.  

Dit waren alweer de landen die het zeker waard zijn om te bezoeken in de Balkan. Natuurlijk zijn er meer landen hier, zoals Servië, Kroatië, Macedonië en meer. Wil jij nog meer andere landen ontdekken van andere continenten dan moet je zeker ons andere blogs gaan lezen.  

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord